streda 1. apríla 2015

Škoricový koláč

Na veľký plech potrebujeme: 2 poháre (250 ml) polohrubej múky, 1 pohár krupicového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 pohár oleja, 1 pohár mlieka, 1 kypriaci prášok do pečiva, 4 ČL mletej škorice, 4 najemno nastrúhané jablká, 50 g lieskových orechov, 2 vajcia, 1 pohár nugátovej nátierky, 3-4 PL sekaných mandlí. V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilínový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok, mletú škoricu, vajcia, postrúhané jablká a lieskovce. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180C. Pohár s nutelou dáme do hrnca s horúcou vodou a chvíľu miešame. Vychladnutý koláč potrieme zmäknutou nátierkou a posypeme mandľami. (Do cesta môžeme pridať nasekané sušené ovocie a povrch posypať aj kokosom) Zdroj: Báječná žena

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára