piatok 3. apríla 2015

Jarné rezy. (Mrkvovo-pomarančové)

Na veľký plech potrebujeme: Cesto - 4 vajcia, 180 g jemného kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 80 ml oleja, 150 g najemno nastrúhanej mrkvy, 200 g polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku,. 40 g mletých mandlí, 2 PL pomarančového likéru Jogurtový krém - 6 plátkov želatíny, 500 g bieleho smotanového jogurtu. 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 250 ml smotany na šľahanie Na želé - 6 plátkov želatíny, 200 ml mrkvovej šťavy, 400 ml pomarančovej šťavy, 100 g kryštálového cukru, ozdoby Postup: Pripravíme cesto: Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, mrkvu, múku zmiešanu s kypriacim práškom a mandľami a dobre premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175 C 15 minút. Plát upečeného cesta necháme vychladnúť. Plát cesta pokvapkáme pomarančovým likérom. Pripravíme krém: Plátky želatíny namočíme do studenej vody a podľa návodu necháme napučať. V jogurte rozpustíme práškový a vanilkový cukor. Z plátkov želatíny vyžmýkame prebytočnú vodu, rozpustíme v teplom vodnom kúpeli, pridáme 4 lyžice osladeného jogurtu a premiešame. Želatínovú formu dáme do zvyšného jogurtu a premiešame. Nakoniec vmiešame vyšľahanú smotanu. Krém dáme na 10 minút do chladničky. Vychladnutý krém nalejeme na upečené cesto a dáme znova na hodinu do chladničky stuhnúť. Pripravíme želé: Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme podľa návodu na obale napučať. Mrkvovú šťavu zmiešame s pomarančovou šťavou, pridáme cukor a rozpustíme. Z plátkov želatíny vyžmýkame prebytočnú vodu a rozpustíme v teplom vodnom kúpeli. Želatínu zriedime trochou šťavy, nalejeme do zvyšnej šťavy a dobre premiešame. Keď začne tuhnúť, nalejeme na jogurtový krém a dáme aspoň na 3 hodiny stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára