pondelok 26. augusta 2013
Hruškový koláč s brusnicami.
Potrebujeme: 700g hrušiek, 100g sušených brusníc, 2 PL citrónovej šťavy, 320g polohrubej múky, 60g mletých orechov (lieskovcov alebo vlašských), 1 balíček kypriaceho prášku, 2 vajcia, 200g kryštálového cukru, 100ml oleja, 150 ml mlieka
Na posýpku: 60 g posekaných orechov, 40 g hnedého cukru, 2 ČL škoricového cukru.
Postup: Hrušky ošúpeme, prekrojíme a vyrežeme jadrovník. Dužinu pokrájame na malé kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedla, a premiešame. Brusnice umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s mletými orechami. V miske vyšľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, sypkú zmes (múka a orechy) a premiešame. Nakoniec vmiešame pokrájané hrušky a brusnice.
Rúru predhrejeme na 175C. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme zmesou posekaných orieškov a hnedého a škoricového cukru (nemusí byť táto posýpka). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 min.
Zdroj: Dobré jedlo September 2013
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Dakujem velmi pekne, urcite sa pridam :)
OdpovedaťOdstrániť