piatok 6. septembra 2013

Hruškový koláč na francúzsky spôsob.

Potrebujeme: 220 g hladkej múky, 1 a 1/2 dcl mlieka, 3 vajcia, 150 g cukru, 5 PL oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, trocha soli, 6 zrelých hrušiek Poleva: 120 g masla, 2 vajcia, 2 balíčky škoricového cukru Postup: V mise vyšľaháme vajcia, cukor s trochou soli. Pridáme múku zmiešanú s KPP a postupne vmiešame do vaječnej zmesi. Nakoniec pridáme mlieko, olej a vyšľaháme. Rúru si predhrejeme na 180C. Do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy vylejeme polovicu pripraveného cesta. Hrušky umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Hrušky poukladáme na cesto. Zalejeme druhou polovicou cesta a dáme piecť. Pripravíme si polevu. Na stálom ohni si rozpustíme maslo, pridáme škoricový cukor a vajcia. Dobre premiešame a prehrejeme. Po 30min. koláč vyberieme z rúry, popicháme vidličkou a zalejeme pripravenou polevou. Koláč dáme opäť piecť 20-30 min. Po upečení vyberieme z rúry a môžeme podávať aj teplý. Ľahký a veľmi lahodný. Zdroj: Internet - vareni.cz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára