nedeľa 22. septembra 2013

Slivkový koláč s cukrovou posýpkou.

Potrebujeme (na okrúhlu otváraciu formu): 300 g polohrubej múky. 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1 ČL perníkového korenia alebo mletej škorice, 125 g zmäknutej Hery, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 vajcia, 100 ml mlieka, soľ Na plnku: 400 g vykôstkovaných sliviek, 1 PL kukuričného škrobu (Gustin), 40 g hnedého cukru Na posýpku: 2 PL hnedého cukru, 1/2 ČL mletej škorice Postup: Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, perníkovým korením a so štipkou soli. Zmäknuté maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do peny. Postupne zašľaháme vajcia, pridáme mlieko, sypkú múčnu zmes a premiešame. Polovicu cesta rozotrieme do formy vymastenej a vysypanej múkou. Pripravíme plnku: K pokrájaným vykôstkovaným slivkám pridáme kukuričný škrob, hnedý cukor a premiešame. Rúru vyhrejeme na 175C. Na cesto rozložíme pripravené slivky, na ktoré rozotrieme druhú polovicu cesta. Posypeme zmesou hnedého cukru a mletej škorice. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Dobrá rada: Koláč môžeme podávať s jednoduchým vanilkovým krémom. Vanilkový jogurt (150 g)zmiešame s kyslou smotanou (150 g)a osladíme podľa chuti. Zdroj: Dobré jedlo Október 2013.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára