nedeľa 22. septembra 2013

Pudingový tvarohovník s ľahkou penou.

Potrebujeme: 300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 2 PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 žĺtok, 1 vajce na pudingovo-tvarohovú vrstvu: 500 g mäkkého tvarohu, 150 g práškového cukru, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 2 vanilkové cukry, (príp. 2 KL vanilkového extraktu) postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 Zlatý klas, 3 žĺtky, 1 vajce na penovú vrstvu: 4 bielka 200 g kryštálového cukru štipka soli Postup: V miske zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme maslo, vajce, žĺtok a spracujeme cesto. Je dosť jemné a zle sa vaľká, tak si ho rozvaľkáme iba na polovičnú veľkosť a prenesieme na vymastený, mukou vysypaný, plech. Rukami ho roztlačíme na celú plochu plechu. Pripravíme si plnku. Tvaroh, cukry, Zlatý klas, postrúhanú citrónovú kôru, vajce a žĺtky vyšľaháme. Pridáme olej, mlieko. Zmes je tekutá, ale taká má byť. Vylejeme na pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 - 30 minút. Bielková pena: bielka našľaháme so štipkou soli, keď zbelejú, tak pridáme postupne cukor a vyšľaháme veľmi tuhú bielu lesklú penu. Natrieme na upečený zákusok a dáme zapiecť ešte na cca 10 minút. Zákusok necháme vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky zachladiť. Zdroj: urobsisam.topky.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára