piatok 23. augusta 2013

Hruškovo-kakaový zákusok (Vynikajúci)

Cesto: 60 g masla, 140 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 2 žĺtky, tuk na vymastenie formy Čokoládové cesto: 5 veľkých hrušiek (môže byť aj kompót), 1 vajce, 75 g masla, 75 g hnedého cukru, 20 g mletých orechov (mandlí), 75 g hladkej múky, 1/2 ČL prášku do pečiva, 25 g kakaa, 50 ml mlieka Postup: Cukor vyšľaháme dopenista so žĺtkami, pridáme múku a zmäknuté maslo a suroviny rýchlo spracujeme. Cesto zabalíme do fólie a dáme ho na 30 minút do chladničky. Po odležaní ho rozváľkame na kruh na zľahka pomúčenej doske a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (priemer 24cm). Hrušky nakrájame na menšie kúsky. Maslo s cukrom zmiešame na krém, pridáme vajce, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a orechami a nakoniec zapracujeme mlieko. Čokoládové cesto rovnomerne rozdelíme na cesto vo forme. Navrch rozložíme hrušky, vtlačíme ich do čokoládovej masy a pečieme v rúre vyhriatej na 190C asi 45 minút. Po 30 minútach pečenia koláč prikryjeme alobalom a dopečieme. Hotový koláč vyberieme z rúry, po chvíli vyberieme z formy a necháme celkom vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára