pondelok 12. augusta 2013

Marhuľový závin.

Potrebujeme: 1 lístkové cesto,1 vajce, práškový cukor, vanilínový cukor Plnka: 3/4 balíka rozdrvených detských piškót, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 1/2 balíčka hrozienok namočených v rume, trocha rumu, 1 vanilkový cukor a marhule (asi 700g)-môžu byť aj kompótové. Lístkové cesto vyváľkame na pomúčenej doske na obdĺžnik s hrúbkou asi 3mm, dĺžka by mala zodpovedať dĺžke plechu. Bočné pozdĺžne časti preložíme na stred a opatrne prenesieme na plech opláchnutý studenou vodou. Na plechu rozložíme do pôvodného tvaru, stred cesta posypeme piškótami a husto obložíme polovicami vykôstkovaných marhúľ reznou stranou hore. Posypeme ich orechami, hrozienkami, piškótami, práškovým a vanilkovým cukrom a pokvapkáme rumom.Pozdĺžnu tretinu cesta preložíme cez náplň, cez ňu preložíme druhú pozdĺžnu tretinu cesta, zľahka stisneme a podložíme pod závin, aby z neho pri pečení nevytekala šťava. Potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a dáme piecť. Pred dopečením pokvapkáme plech okolo závinu lyžičkou vody. Upečený závin posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Otec - odborník na pečenie poznamenal: Vynikajúci :)
Zdroj: Praktická hrnčeková kuchárka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára