nedeľa 24. marca 2013

Opitý František.

Cesto: 250 g Hery, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 120 g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 2 PL kakaa, tuk a múku na vymastenie plechu, pikantný lekvár
Plnka: marhule (aj zavárané sú výborné), 200 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 0,2 l rumu
Poleva: 100 g čokolády na varenie, 100 g stuženého tuku (Hery)

Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešame do peny, zľahka primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymazaný a vysypaný plech a upečieme. Na vychladnutý plát rozotrieme pikantný lekvár, posypeme ho mletými orechami premiešanými s cukrom a rumom. Na orechy naukladáme scedené (umyté) marhule. Celý zákusok polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili vo vodnom kúpeli rozpustením čokolády a tuku. Vychladnutý múčnik krájame na rezy.
Šoféri pozor - na Slovensku z neho môžete nadýchať :)

Zdroj: Sladké pečenie - Ottova kuchárka 2011

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára