štvrtok 7. marca 2013

Makové mafiny s brusnicami.

Potrebujeme: 2 PL maku, 100 ml mlieka, 75 g sušených brusníc, 250 g hladkej múky, 2 PL sódy bicarbóny, 150 g bieleho jogurtu, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 1 vajce, 100 g kryštálového cukru, 80 ml oleja, 1 stredne veľkú hrušku (alebo jablko), papierové košíčky na mafiny, práškový cukor na posypanie

Postup: Mak zalejeme vlažným mliekom a necháme napučať. Brusnice umyjeme, osušíme a pokrájame. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, so sódou bicarbónou a s pokrájanými brusnicami. V miske zmiešame jogurt, napučaný mak s mliekom, vajce, cukor, olej a ošúpanú, nahrubo postrúhanú hrušku. Pridáme pripravenú suchú zmes a premiešame. Rúru vyhrajeme na 175C. Papierové košíčky vložíme do jamiek v mafinovom plechu. Do košíčkov rovnomerne rozdelíme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.

Zdroj: Dobré jedlo Október 2012

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára