piatok 14. októbra 2011

RACIO: Pšenový koláčik.



Suroviny: 250 g pšena, 500 ml mlieka, 100 g trstinového cukru, 2 vanilínové cukry - light, 250 g sušeného ovocia (ďatle, figy, marhule, brusnice, slivky...), 4 vajcia, 40 g masla, 150 g orechov (kešu, lieskovce, vlašské...)
Pšeno sparíme, prepláchneme a nasypeme do mlieka s trstinovým a 1 vanilínovým cukrom. Za občasného miešania ho na miernom ohni uvaríme domäkka. Sušené ovocie nakrájame nadrobno, a orechy tiež nasekáme na malé kúsky. Zamiešame do horúcej pšenovej masy a necháme trocha vychladnúť. Pridáme žĺtky, tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a 1 vanilínového cukru. Zľahka premiešame. Pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme do menšieho vymasteného plechu. Povrch cesta polejeme rozpusteným maslom a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč pokrájame a "pocukrujeme" sójovým mliekom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára