pondelok 10. októbra 2011

Hrušková torta s orechami.



Suroviny: 250 g polohrubej múky, 120 g práškového cukru, štipka soli, 120 g masla, 3 vajcia, 3 PL mletých vlašských orechov, 6-8 hrušiek, 250 ml hustej kyslej smotany, 2 PL krupicového cukru, 1 PL hladkej múky, 1 vanilínový cukor, 30 g madľových lupienkov, práškový cukor na posypanie.

Múku, práškový cukor, maslo, štipku soli a 1 vajce spracujeme na hladké cesto. Necháme ho 20 min. odpočívať na chladnom mieste. Potom ho rozváľkame na pomúčenej doske a vyložíme ním dno aj boky okrúhlej, vymastenej, múkou vysypanej vrúbkovanej tortovej formy. Cesto popicháme vidličkou a dáme krátko zapiecť do vyhriatej rúry. Očistené hrušky pokrájame a krátko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali vanilínový cukor. Zapečený koláč posypeme 1 PL mletých orechov. Na posypané cesto rozložíme uvarené a vychladnuté hrušky. Medzitým v kyslej smotane rozmiešame zvyšné 2 vajcia, orechy, cukor, hladkú múku a dobre vymiešame. Zalejeme ňou hrušky na ceste a celý koláč dopečieme v rúre asi polhodinu. Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom a mandľovými lupienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára