pondelok 18. júla 2011

Ríbezľový koláč II.



Potrebujeme: 200 g múky, 1 prášok do pečiva, 125 g Hery, 200 g práškového cukru, 2 žĺtky, 500 g ríbezlí, 2 bielky, 2 KL škrobovej múčky

Postup: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme Heru, polovicu cukru a žĺtky a vymiesime krehké cesto. Cesto necháme asi 30 minút v chlade odležať.
Vyváľkaným cestom vyložíme dno tortovej formy, pričom okraj trochu povytiahneme. Pečieme v predhriatej rúre pri 200C asi 15 min. Ríbezle umyjeme a vidličkou ich oberieme zo stoniek, niekoľko odložíme na ozdobu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme (po lyžičke) zvyšný cukor a škrobovú múčku a 5 minút šľaháme ďalej. Bobule pridáme do bielkovej hmoty a rozdelíme ju na upečený koláč. Koláč ešte dopekáme pri 200C asi 10min. do svetlohneda. Ozdobíme zvyšnými ríbezľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára