pondelok 18. júla 2011

Ovocno-tvarohová torta.




Potrebujeme: 220 múky, 2 KL prášku do pečiva, 500 g tvarohu, štipka soli, 4 PL oleja, 2 žĺtky, 180 g cukru
Plnka: 2 vajcia, 1 vanilínový cukor, 100ml sladkej smotany, 30 g krupice, 2 KL škrobovej múčky, 1 PL citrónovej šťavy, 500 g zmesi čerstvého (mrazeného) bobuľovitého ovocia, 2 balíčky čírej želatiny, 2 dcl ovocnej šťavy.
Postup: Pomiešame múku s práškom do pečiva, pridáme 100 g tvarohu, soľ, olej, žĺtok a polovicu cukru. Vymiesime cesto a asi na 30 min. odložíme do chladu. Potom cestom vytlačíme dno vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč, pričom vytiahneme jeho okraj.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme dopenista so zvyšným cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme smotanu, krupicu, škrobovú múčku, zvyšný tvaroh a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme ho do masy a natrieme ju na koláč. Pečieme pri 180C asi 45minút a po dopečení necháme ešte asi 10 minút stáť vo vypnutej rúre.
Vychladnutý korpus obložíme ovocím. Želatínu pripravíme podľa návodu s ovocnou (jablkovou) šťavou a cukrom. Zalejeme ňou ovocie a necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť medovkou.
Výborný-osviežujúci koláč:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára