pondelok 18. júla 2011

Rebarborový koláč s posýpkou.



POTREBNÉ PRÍSADY: 400 g očistenej rebarbory, 2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml), 2 vajcia, 2 PL oleja, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár kryštálového cukru,1 prášok do pečiva
posýpka: 50 g masla, 80 g hrubej múky, 40 g práškového cukru

Postup: Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame. Takto sa pekne "vypotila". Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme posýpku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".Pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút pri 180 °C. Musíme dávať pozor, aby sa rebarbora nespálila. No a potom už treba len počkať, až koláč vychladne :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára