sobota 19. januára 2019

Perníkové Tiramisu s brusnicovým džemom.

Pôvodne to mala byť torta, ale u nás doma frčia koláče na plechu, tak som použila veľký plech :) Potrebujeme: Na korpus: 4 vajcia, 120g trstinového cukru, 10g perníkového korenia, 10g mletej škorice, 120g hladkej múky, 10g prášku do pečiva, maslo na vymastenie plechu. Na sirup: 300ml kávy, 30-80 ml rumu (podľa chuti) Na krém: 200 g smotanového syra, 150g práškového cukru, 500g mascarpone Na potretie a na ozdobu: 200g brusnicového džemu, 100g tmavej čokolády, sušené ovocie, orechy Postup: Vajcia vyšľahajte s cukrom a korením do nadýchanej peny (5-7 minút). Zapracujte múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech (ak tortu tak na 2x do okrúhlej formy) a upečieme pri teplote 180C 15minút. Urobíme test špajdľou. Perníková piškóta musí byť nadýchaná a suchá, aby nasala čo najviac kávy a nestratila pri tom formu ani tvar. Kým sa chladí korpus, uvarte kávu. Pridajte do nej rum podľa chuti a premiešajte. Smotanový syr dobre vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte mascarpone a poriadne vymiešajte - už bez mixéra. Upečený korpus polejeme kávou s rumom, potrieme džemom a naň rozotrieme krémom. Pekne zarovnáme. Škrabkou na zeleninu nastrúhajte tmavú čokoládu a posypeme ňou koláč. Tiramisu nakoniec ozdobíme ovocím a orechami (nemusí byť). Zdroj: Dobré jedlo 2017

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára