štvrtok 19. novembra 2015

Mrkvový koláč s višňami.

Potrebujeme: Cesto - višňový kompót bez kôstok (asi 350 g po odkvapkaní), 250 g mrkvy, 180 g hladkej múky, 3 KL kypriaceho prášku do pečiva, 70 g detskej krupice, 1 KL škorice, 100 g mletých mandlí (z Lidla), nastrúhaná kôra z 1 celého citróna, 120 g cukru, 3 vajcia, 200 g roztopeného a vychladnutého masla Na ozdobenie - 100 g práškového cukru, 1-2 PL višňovej šťavy (z kompótu) Ešte potrebujeme: Plech na pečenie (30 x 40 cm), mikroténové vrecko, sitko, strúhadlo Príprava: Na prípravu cesta necháme odkvapkať višne na sitku. Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame najemno. V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, krupicu, škoricu a mandle. Pridáme strúhanú mrkvu, citrónovú kôru, cukor, vajcia a maslo a spracujeme dohladka. Nakoniec vmiešame višne. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Plech vložíme do rúry a pečieme. (v predhriatej elektrickej rúre na 180C asi 30 minút). Plech položíme na kuchynskú mriežku. Na ozdobenie zmiešame práškový cukor s 1-2 PL višňovej šťavy tak, aby vznikla hustá poleva. Polevou ozdobíme ešte horúci koláč. Necháme vychladnúť. Šťavnatý :) Zdroj: Dr. Oetker Pečieme s láskou 6 - expresné pečenie do 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára