sobota 21. novembra 2015

Mrkvové rezy s vlašskými orechami.

Potrebujeme: 250 g vlašských orechov, 300 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky, 2 ČL jedlej sódy, 500 g mrkvy, 170 g hnedého cukru s melasou, 150 g hrozienok, 4 vajcia, 50 ml oleja, 200 ml srvátky, 250 ml šľahačky, 1 stužovač, 200 ml smotanového bieleho jogurtu. Zomelieme 250 g vlašských orechov a zmiešame ich s 300 g celozrnnej pšeničnej múky s 2 ČL jedlej sódy. Najemno nastrúhame 500 g mrkvy a vmiešame ju do 170 g hnedého cukru s melasou (ak je stvrdnutý, najskôr ho musíme rozpustiť v troche vody). K mrkve pridáme 150 g umytých hrozienok. Do peny vyšľaháme 4 celé vajcia a pomaly zašľaháme 50 ml slnečnicového oleja a 200 ml srvátky. Múku s orechami zmiešame s mrkvou a nakoniec vmiešame našľahané vajcia. Pečieme na vymastenom plechu pri 170 C asi 60 minút. Necháme vychladnúť a potrieme krémom (250 ml šľahačky vyšľaháme so stužovačom a vmiešame 200 ml smotanového jogurtu a dve lyžice práškového cukru.) Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára