piatok 17. januára 2014

RACIO: Jonášov makovník so slivkami.

Potrebujeme na veľký plech: 300g mletého maku, 300g bio špaldovej múky hladkej, 50g ryžových vločiek (nemusia byť) vopred zaliatych vodou, vanilka, citrónová kôra, 4 vajcia, 150g rapadury (ja som použila med), 2dcl mandľového nápoja Ecomilk - alebo sójového nápoja, 100g alpského masla - alebo obyčajného, 2ČL vinného kameňa, 100g pokrájaných sušených sliviek (aj brusníc ak ich máme radi), 100g mandlí, alebo iných orechov, 100g čokolády na varenie Vivany Na malý plech som použila cca 1/3 ingrediencií. Postup: Múku, mak, vinný kameň, vanilku, citrónovú kôru zmiešame. Vajcia rozšľaháme so sójovým nápojom, pridáme rozohriate maslo,med a spolu dobre premiešame. Vmiešame vločky, mandle, pokrájané slivky, brusnice. Cesto natrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech. Pečieme v stredne vyhriatej teplej rúre - cca 170C. Vychladnutý makovník môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. Rýchla príprava, naozaj veľmi dobrý. Zdroj: Moje BIO pochúťky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára