nedeľa 3. februára 2013

Jablkový okrúhly koláč.

Potrebujeme: 220 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL sódy bicarbóny, 40 g kukuričného škrobu Gustin, 100 g zmäknutého masla, 130 g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 3 vajcia, 50 g posekaných (alebo pomletých) orechov, 500 g ošúpaných jabĺk, 2 ČL škoricového cukru na posypanie, maslo na vymazanie formy a 20 g masla na koláč, 50 g hnedého cukru, soľ.

Preosiatu múku zmiešame s kypriacím práškom, so sódou bicarbónou a s kukuričným škrobom. Pridáme štipku soli a premiešame. Zmäknuté maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Primiešame vajcia, pridáme pripravenú sypkú zmes, posekané orechy a premiešame.
Rúru vyhrejeme na 175C. Cesto rozotrieme do vymastenej formy. Na cesto naukladáme mesiačiky jabĺk, posypeme zmesou hnedého a škoricového cukru, obložíme vločkami masla a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút. Pocukrujeme.


Zdroj: Dobré jedlo Október 2012

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára