piatok 28. decembra 2012

Výborné oškvarkové pagáčiky.


Potrebujeme: 500g hladkej múky špeciál, 3 žĺtky, 1 lyžičku soli, 50g rastlinného tuku, 50g droždia, 300g pomletých oškvariek-1/3 len nadrobno posekáme, téglik pochúťkovej kyslej smotany, vajce, 200 ml mlieka, trochu cukru.

Postup:
V osladenom mlieku necháme vykysnúť droždie. Kvások pridáme k múke, pridáme žĺtky, smotanu a soľ. Vypracujeme cesto, rozváľkame ho a potrieme oškvarkami, preložíme ho potom ešte napoly a necháme 20 minút podkysnúť. Opäť rozvalkáme, preložíme a necháme podkysnúť. Opakuj 3 razy. Na štvrtý raz cesto rozváľkame na hrúbku 3 cm a vykrajuj pagáčiky.Nakoniec môžme vrch pagáčikov posypať rascou.
Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej na na 220 °C do rúry pokiaľ sa nespraví zlatistá kôrka na povrchu.

Pagáčiky sa hodia aj ako slané pečivo ku vínu . Tak dobrú chuť!

Zdroj: Prevzaté z internetu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára