štvrtok 26. januára 2012

Stracciatellové kopčeky.



20 kusov:
Cesto (veľký plech): 4 vajcia, 180 g práškového cukru, 3 PL teplej vody, 1 vanilínový cukor, 3 PL oleja, 180 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 250 ml mlieka, 3 PL hladkej múky, 3 vanilínové cukry, 125 g masla, 80 g práškového cukru, 100 g orieškovo-nugatovej čokolády, 200 g džemu (ríbezľového), čokoládová poleva

Cesto: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Zľahka primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, vodu, olej a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Mlieko, vanilínové cukry a hladkú múku uvaríme na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo a cukor vymiešame dopenista a po lyžiciach postupne pridávame vychladnutú kašu. Do vymiešanej plnky zapracujeme nahrubo nastrúhanú čokoládu.

Z upečeného cesta vykrojíme 20 koliesok. Cesto, ktoré sa nám zvýši, pomrvíme a zmiešame s džemom (prípadne rumom:). Každé koliesko natrieme džemom a ozdobíme plnkou. Nakoniec kopčeky polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára