streda 11. januára 2012

Čokoládové kúzlo.



Na 1 veľký plech: 200 g horkej čokolády, 200 g masla, 220 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 150 g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 125 g bielej čokolády, 125 g malín - aj mrazených.
Postup: Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmes prelejeme do misky a postupne pridáme cukor, vajcia, múku s kypriacim práškom. Všetko spolu premiešame. Podľa chuti môžeme pridať nadrobno nasekanú bielu čokoládu, maliny alebo iné ovocie. Koláč pečieme 35 - 45 min. Je upečený, keď začne navrchu praskať, vnútri však ostáva lahodne mäkký. Necháme ho na plechu postáť asi 10 min. Potom ho pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Poznámka: Nenechávajte ho piecť dlhšie ako na skus špáratkom - nelepí sa, lebo STVRDNE...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára