utorok 15. novembra 2011

Veľmi jemné čokoládové rezy.




Na cesto: 350 g polohrubej múky, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 1 Kypriaci prášok do pečiva, 2 PL kakaa, 250 ml mlieka, 2 PL rumu, 1 hotovú tmavú polevu (napr. Dr. Oetker, alebo nemecká v Lidli), 140 g Hery, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 5 žĺtkov, 5 bielkov

Na posypanie: 50 mandľových lupienkov

Na polevu: 1 tmavú polevu, 25 g 100-percentného tuku (oleja)

Príprava: V jednej miske premiešame múku, citrónovú kôru, kypriaci prášok a kakao. Do mlieka nalejeme rum. Polevu rozpustíme podľa návodu a necháme vo vodnom kúpeli, aby nestuhla. Heru, cukor a vanilínový cukor ušľaháme na penu. Po jednom zatierame žĺtky - každý žĺtok asi 30 sekúnd. Za stáleho šľahania do hmoty zapracujeme v dvoch fázach zmes múky a rumové mlieko. Do zmesi vytlačíme polevu a dobre zašľaháme. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne zapracujeme do cesta. Hladkým cestom vyplníme vymastený a vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Plech vložíme do vyhriatej rúry piecť. Asi po 10 min. pečenia posypeme mandľami a dopečieme. (Čas pečenia: 25-35 minút pri 180C).
Upečený múčnik necháme vychladnúť. Na poliatie vyberieme polevu z vrecka do misky, pridáme olej a vo vodnom kúpeli rozpustíme. Dôkladne premiešame a hneď, ako začne poleva tuhnúť, múčnik potrieme. Polevu necháme stuhnúť a krájame porcie. Múčnik uchovávame zakrytý.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára