utorok 15. novembra 2011
Tvarohovo-kakaový koláč.
Potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2-3 PL kakaa, 1 hrnček práškového cukru, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky mlieka, 5 vajec, tuk a múku na vymastenie plechu
Plnka: 600 g tvarohu, mandarínky z konzervy - 1 hrnček, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 balíček Zlatý klas, 2 vajcia, 4-5 PL rumu
Postup: Zmiešame polohrubú, hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme kakao, práškový cukor, olej, mlieko a vajcia. Vymiešame hladké cesto a vylejeme na pripravený plech.
Pripravíme si plnku: V ďalšej miske dôkladne vymiešame tvaroh so scedenými (nakrájanými) mandarinkami, kryštálovým cukrom, Zlatým klasom, vajcami a s rumom. Plnku naberáme PL a po kôpkách rovnomerne rozložíme na cesto.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180C a pečieme 45-50 minút.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Ahoj, super receptik. Prosim, mozem sa spytat, ze aky tvaroch je lepsi, ci hrudkovity alebo hladky? A aku ulohu hra v tomto recepte Zlaty klas? Nemam doma, tak, ze ci bude velmi chybat, ked ho tam nedam. A treba ho tam len vysypat alebo spravit normalne puding?
OdpovedaťOdstrániťVopred vdaka za odpoved :)
Ahoj Adka...velmi sa ospravedlnujem, ale po pol roku mi az vcera naskocil "komunikacny server"...a ja viem, ze je to pasé, ale neda mi nezareagovat :)))...Tvaroh moze byt aj hrudkovity, ale lepsi je jemny...Zlaty klas pocas pecenia sposobi, ze ta polotekuta tvarohova hmota dobre stuhne a namiesto neho mozes pouzit aj iny (napr. kukuricny, alebo zemiakovy skrob)...a staci ho tam vysypat...
OdpovedaťOdstrániťEste raz prepac, a ked si ho este nepiekla, vrelo odporucam:)))...