piatok 20. mája 2011

Ruské rezy.




1.cesto: 5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, marhuľový lekvár
2.cesto: 6 vajec, 260 g práškového cukru, 240 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 lyžica kakaa, 6 lyžíc teplej vody, 2 poháre (700 ml) marhuľového kompótu, čokoládová poleva

1. cesto: Cukor a žĺtky vymiešame do penista, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Vychladnuté ho prekrojíme na dva tenké pláty. (Mne sa prekrojiť nedalo, upiekla som ešte jeden:)
2. cesto: Cukor vymiešame s vodou, pridáme žĺtky, múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta rozotrieme na plech. Zvyšok rozdelíme a do menšej časti vmiešame kakao. Lyžicou ho rovnomerne povkladáme do cesta na plechu. Po celej ploche potom rozložíme scedené marhule a navrch nalejeme zvyšok bieleho cesta. Upečieme.
Plát z prvého cesta natrieme lekvárom, prikryjeme druhým cestom (s marhuľami). Polejeme ho šťavou z kompótu (môžeme ju prisladiť), natrieme lekvárom a zakryjeme druhým bielym plátom cesta. Zaťažíme a na pár hodín dáme do chladu. Potom koláč polejeme čokoládovou polevou a prekrojíme na 3 rovnaké diely.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára