piatok 20. mája 2011

Martinské rezy.



250 g hladkej múky, 250 g tuku (Palmarinu, Helie, Hery), 4 PL kyslej smotany
Plnka: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 5-6 jabĺk, 150 g orechov alebo maku, 1 vanilínový cukor, 2 PL kakaa

Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame. Pripravíme plnku: Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme jablká, orechy (alebo pomletý mak), vanilínový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.
Cesto rozdelíme na polovice, obe rozváľkame. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30-40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára