sobota 17. februára 2018

Voňavý orechový zákusok.

Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 300 g hladkej múky Plnka: 200 g masla, 150 g práškového cukru, 50 g kakaa, 150 g hrozienok, 200 g orechov, 4PL rumu, 4PL ríbezľového lekváru Čokoládová poleva Postup: Maslo, vajcia a cukor vymiešame, potom spojíme s múkou premiešanou s práškom do pečiva. Cesto upečieme na plechu vyloženým papierom na pečenie. Po vychladnutí odrežeme z plátu po dĺžke tretinu, zvyšok rozmrvíme do misy. Maslo určené do plnky vymiešame s cukrom, kakaom, lekvárom a rumom. Pridáme hrozienka, rozmrvené cesto a posekané orechy. Dôkladne zmiešame. Plát koláča potrieme lekvárom, uložíme naň plnku a mokrými rukami ju vyformujeme do tvaru polovičného valca. Oblejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť. Zákusok môžeme podávať so šľahačkou. Je supeeeeer! :) Zdroj: Recepty zo života I.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára