pondelok 22. februára 2016
Slaný kapustový koláč.
750 g kyslej kapusty, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, soľ, 1 balíček prášku do pečiva, špaldová celozrnná múka podľa potreby, 1 PL masla, 6 strúčikov cesnaku
Kapustu nadrobno pokrájame, pridáme vajcia, mlieko, olej, prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto. Dobre ho spracujeme. Plech vymastíme, cesto naň rovnomerne roztlačíme, vrch natrieme olejom a koláč dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Hotový, ešte horúci koláč natrieme rozpusteným maslom, v ktorom sme rozmiešali prelisovaný cesnak. Mierne vychladnutý ho pokrájame na štvorce.
Zdroj: Recepty zo života 3
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára