pondelok 22. februára 2016
Pečené fánky.
360 g hladkej múky
1 maslo
100 ml smotany na šľahanie
2 žĺtky
štipka soli
1 prášok do pečiva
1 ČL cukru
2 PL rumu
na posýpku:
vanilkový a práškový cukor
Do misky dáme múku, pridáme žĺtky, nakrájané maslo, smotanu a soľ. Vypracujeme cesto, preložíme ho na dosku a vyvaľkáme na 2 – 3 mm. Nakrájame radielkom na ľubovoľné tvary a v strede nakrojíme. Plech vyložíme papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút. Hotové fánky posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.
Recept z epizódy: 07. 02. 2016 Tajomstvo mojej kuchyne
Sú vynikajúce :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára