štvrtok 2. októbra 2014
Karamelovo jablková torta.
Potrebujeme:
5 ks jabĺk
15 dkg kryštálového cukru
2 dl jogurtu
1,5 dl oleja
1,5 dl kryštálového cukru
3 dl múky
1 bal. kypriaceho prášku
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
soľ
Postup: 1. Z 15 g cukru urobíme svetlý karamel a rozlejeme na dno tortovej formy. Na karamelovú vrstvu poukladáme očistené, pokrájané jablkové pláty.
2. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a so soľou.Pridáme jogurt, olej, múku a kypriaci prášok.
Cesto rovnomerne rozlejeme na jablká. Pečieme do zlatohneda v predhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 35-40 minút. Ak sa už cesto nelepí na špráradlo, je hotové.
3. Upečenú tortu necháme chvíľu odpočinúť vo forme, potom vyklopíme na tácku, aby sa karamelovo-jablková vrstva dostala na vrch.
Jablká môžeme nahradiť aj hruškami.
Zdroj: Internet - dobroty.sk
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára