štvrtok 2. októbra 2014

Karamelovo jablková torta.

Potrebujeme: 5 ks jabĺk 15 dkg kryštálového cukru 2 dl jogurtu 1,5 dl oleja 1,5 dl kryštálového cukru 3 dl múky 1 bal. kypriaceho prášku 1 bal. vanilkového cukru 2 vajcia soľ Postup: 1. Z 15 g cukru urobíme svetlý karamel a rozlejeme na dno tortovej formy. Na karamelovú vrstvu poukladáme očistené, pokrájané jablkové pláty. 2. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a so soľou.Pridáme jogurt, olej, múku a kypriaci prášok. Cesto rovnomerne rozlejeme na jablká. Pečieme do zlatohneda v predhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 35-40 minút. Ak sa už cesto nelepí na špráradlo, je hotové. 3. Upečenú tortu necháme chvíľu odpočinúť vo forme, potom vyklopíme na tácku, aby sa karamelovo-jablková vrstva dostala na vrch. Jablká môžeme nahradiť aj hruškami. Zdroj: Internet - dobroty.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára