štvrtok 2. októbra 2014

Jablkový zákusok pod snehom.

Na veľký plech potrebujeme: 3 vajcia, 170g kryštálového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 275g polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 6 až 8 jabĺk Sneh: 4 až 5 bielkov, 85g práškového cukru, 100g nesolených pražených drvených arašidov (kľudne ich môžeme nahradiť ľubovoľnými orechami - alebo mandľovými lupienkami) Postup: Rúru predhrejeme na 190C. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a odložíme nabok. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Všetky žĺtky vymiešame s cukrom do peny, do ktorej postupne zašľaháme všetku smotanu. Do zmesi primiešame múku s práškom do pečiva. Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Cesto pomocou stierky nanesieme na plech vymastený a vysypaný múkou, vrch uhladíme a posypeme jablkami. Zvyšné bielky vyšľaháme s cukrom na hustý sneh, ktorý opatrne nanesieme na jablká. Vrch posypeme arašidmi a dáme na 35 min. piecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme, a keď vychladnú, nakrájame ich na kocky. Zdroj: Nový čas pre ženy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára