štvrtok 20. marca 2014

Tvarohovník s broskyňami a orechami.

Okrúhla forma: Cesto: 180 g hladkej múky, 80 g práškový cukor, 150 g masla, 1 vajce Plnka: 300 ml mlieka, 80 g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding v prášku, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vajce 100 g práškového cukru, 300 g broskýň Posýpka: 100 g vlašských orechov, 100 g kryštálového cukru Múku preosejeme s cukrom na dosku. Pridáma nakrájané maslo a vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade asi 30 min. odležať. Z mlieka, kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť. Potom doň vmiešame tvaroh, vajce a práškový cukor. Cesto rozváľkame na okrúhly plát a pokryjeme ním dno formy. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme asi 15 minút. Na korpus rozotrieme polovicu plnky, poukladáme broskyne, ktoré zakryjeme zvyšnou plnkou. Pečieme ešte 20 minút. Koláč posypeme nasekanými orechami zmiešanými s cukrom a pečieme ešte približne 15 minút. (Orechy môžeme aj zomlieť). Zdroj: Recepty pre seniorov 7.12.2012

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára