nedeľa 16. marca 2014

Čerešňový koláč so smotanovou plnkou.

Veľký plech: Potrebujeme: 2 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 75 ml oleja, 100 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Na plnku: 350 ml hustej kyslej smotany, 1 žĺtok, 1 balíček vanilínového cukru, 2 PL práškového cukru, 1/2 ČL citrónovej kôry, 400 g vykôstkovaných čerešní (aj kompótových), 50 g nasekaných, alebo nastrúhaných mandlí. Postup: Pripravíme cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku s kypriacím práškom. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň pripravené cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180C a pecieme zhruba 15 min. Pripravíme si plnku: Kyslú smotanu vymiešame so žĺtkom, s práškovým a vanilínovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Smotanovú zmes rozotrieme na predpečené cesto, navrch rovnomerne poukladáme čerešne a posypeme mandľami. Vložíme naspäť do horúcej rúry a pečieme ešte asi 25 minút. Zdroj: Dobré jedlo Jún 2013.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára