nedeľa 16. júna 2013

Marhuľové kocky.

Cesto: 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 100 ml oleja, 1 balíček prášku do pečiva, 1 balíček vanilínového cukru
Krém: 1 l mlieka, 3 balíčky pudingu Zlatý klas, 6 PL cukru, 500 ml kyslej smotany, 700 ml marhuľového kompótu, marhuľový džem, 2 vrecúška želatíny

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a postupne sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 15 minút. Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Keď ÚPLNE vychladne, vmiešame do nej smotanu a zmes dobre zmixujeme. Podľa návodu pripravíme želatínu. Vychladnuté cesto natrieme džemom a plnkou. Marhule necháme odkvapkať, pokrájame ich na mesiačiky a poukladáme na cesto. Celý povrch polejeme želatínou a keď stuhne, koláč pokrájame na kocky.

Zdroj: Recepty zo života 3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára