sobota 19. januára 2013

Jablkovo-pudingový koláč.

Potrebujeme: Na cesto: 1 kocku masla (Hery), 1 hrnček kryštálového cukru, 3 žĺtky, 3 PL kyslej smotany, 1 vanilínový cukor, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 kg hladkej múky

Zamiesime krehké cesto. Rozdelíme na dve časti.
Na plech uložíme prvú časť cesta.
Na cesto naukladáme na osminky nakrájané očistené jablká obalené v krupici a zalejeme horúcim pudingom.

Puding: 1 l mlieka, 4 PL cukru, 3 smotanové alebo vanilkové pudingy.
Prikryjeme druhou časťou cesta a popicháme vidličkou. Pri teplote 220C pečieme asi 30 minút. Posypeme práškovým cukrom.


Zdroj: 103 zákuskov sestry Anastázie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára