štvrtok 10. januára 2013

Jablká v ceste.

Potrebujeme: 200 g mäkkého tvarohu, 100 g Hery, 200 g hladkej múky, 60 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 kg menších jabĺk, 1 vajce, múka na dosku, tuk na vymastenie plechu

Postup: Na dosku preosejeme múku, nakrájame do nej tuk, pridáme tvaroh, mlieko a prášok do pečiva. Všetko spracujeme rukou na hladké cesto. Cesto vyváľkame na pomúčenej doske na plát hrubý asi 0,3 cm a nakrájame ho na štvorce so stranou 8-9cm. Do každého štvorca priečnepoložíme krížalku olúpaného jablka, rohy štvorca prehneme ako obálku a okraje dobre pritlačíme.(Ak je jablko kyslejšie - pocukrujeme škoricovým cukrom). Koláčiky položíme na vymazaný plech (alebo na papier na pečenie) a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180C. Po upečení môžeme koláčiky obaliť v práškovom cukre, nie je to však nutné.

Zdroj: Ottova kuchárka. Sladké pečenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára