utorok 2. októbra 2012

Linecký jablkový koláč.

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 200 g mletých orechov (alebo lieskovcov), 1/2 ČL kypriaceho prášku, štipku soli, 1 ČL citrónovej kôry, 1/2 ČL mletej škorice, 200 g práškového cukru, 150 g Hery, 1 vajce, 6 PL mlieka, 2 PL kakaa, 2 tortové oblátky, 300 g jablkového pyré

Preosiatu múku s kypriacím práškom zmiešame s pomletými orechami a so štipkou soli. Pridáme nastrúhanú kôru, škoricu, práškový cukor, Heru, vajce, mlieko a kakao. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 30 min. do chladu. Rúru vyhrejeme na 180C. Formu na pečenie (priemer 26 cm) vymastíme. Z cesta odoberieme asi dve tretiny a na pomúčenej doske rozváľkame na hrúbku prsta do tvaru kruhu. Rozváľkaným cestom vyložíme pripravenú formu. Vytvarujeme asi 3 cm vysoký okraj, ktorý mierne pritlačíme k bokom formy. Z tortových oblátok vystrihneme 2 kruhy s trochu menším priemerom, ako je priemer formy. Položíme ich na cesto a na ne rozotrieme jablkové pyré. Zvyšok cesta rozváľkame a radielkom pokrájame na 1,5 cm široké pásy. Na spôsob mriežky ich poukladáme na koláč, ktorý vložíme do stredu vyhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút. Pred podávaním koláč posypeme práškovým cukrom.


Zdroj: Dobré jedlo Október 2012

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára