pondelok 7. marca 2011

Točený slivkový perník.




Suroviny: 600g hladkej múky, 5 vajec, 100g Hery, 250 g cukru, 4 lyžice medu, 1 PL sódy bicarbóny, 1 lyžica mletých klinčekov alebo 1 lyžica perníkového korenia.
Plnka: 500 g slivkového lekváru, 200 g hrozienok, 250 g orechov

Postup: Múku, 4 vajcia, zmäknutú Heru a ostatné prísady spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme ho na 2-3 časti a dáme na 2-3 hodiny do chladu. Každú časť rozváľkame, natrieme lekvárom, rovnomerne posypeme hrozienkami, nadrobno posekanými (alebo pomletými) orechami, stočíme a uložíme na vymastený plech. Boky natrieme olejom a oddelíme pásikmi alobalu, aby sa nezlepili. Povrch natrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pomaly asi 45min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára