štvrtok 16. júla 2015

Jarná marhuľová torta.

Forma 26 cm. Potrebujeme na cesto: 150 g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 75 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, 1 vajce, 75 g zmäknutého masla alebo Hery Na plnku: marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 480 g), 2 balíčky Zlatého klasu, 200 g kryštálového cukru, 500 ml polotučného mlieka, 500 g polotučného tvarohu Na ozdobenie: 1 balíček červeného tortového želé Dr. Oetker, 250 ml šťavy z kompótu, 2 lyžice cukru Postup: 1. Pripravíme si cesto: V mise zmiešame múku s kypriacim práškom. cukrom, vanilínovým cukrom a so soľou. Pridáme vajce a maslo, alebo Heru a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske vyváľkame 2/3 cesta a vložíme na dno vymastenej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme dlhší valček tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm. Formu odložíme asi na 20 minút do chladničky. 2. Pripravíme plnku: Na sitku necháme odkvapkať kompót ašťavu odložíme. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, ale s 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou ihneď vmiešame tvaroh a plnku rovnomerne rozotrieme na cesto. (Je lepšie ho vopred na chvíľu zapiecť). Na povrch naukladáme marhule nakrájané na plátky. Vložíme do vyhriatej rúry na 180C a pečieme asi 40 minút. Tortu necháme vychladnúť. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a s cukrom podľa návodu na obale a nalejeme na marhule. Odložíme do chladničky a necháme aspoň 3 hodiny tuhnúť. Vynikajúci! Zdroj: Dobré jedlo Apríl 2015

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára