pondelok 29. apríla 2013

Parížsky kapriet (Od mamky).

Piškóta: 5 žĺtkov, 10 dg práškového cukru spolu dobre vymiešame. Pridáme 10 dg hrubej múky a sneh z 5 bielkov, dáme na múkou vysypaný plech a upečieme.
Plnka: Našľaháme z 5 bielkov tuhý sneh, pridáme 20 dg cukru (stačí aj 10dg) a 5 minút šľaháme nad parou. Natrieme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť.
Poleva: 12dg horkej čokolády, 7 dg masla necháme spolu roztopiť nad parou a vylejeme na stuhnutý sneh. Krájame nožom, ktorý namáčame do horúcej vody.

Veľmi krehké a lahodné:)

PS. Na radu skúsenej cukrárky môžete vylepšiť koláč ríbezlovým lekvárom alebo ovocím:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára