pondelok 24. januára 2011

Koláč prastarej mamy: "Išofank" .




45 dg hladkej múky, 30 dg masla, 15 dg práškového cukru, 8 dg mletých orechov. Zmiesime, rozdelíme na 2 časti,jednu položíme na dno hlbokého plechu, natrieme nahrubo ríbezľovým lekvárom a prikryjeme druhou polovicou cesta. Upečieme. Polevu pripravíme nasledovne: 200g čokolády necháme zmäknúť nad parou, potom do nej pridáme dobre sladký sirup-2dcl (keď zovrie) a tiež asi 5 dg masla - dohladka vymiešame a natrieme ňou upečený koláč.
Koláč je po upečení veľmi tvrdý, preto ho musíme nechať odležať min. cez noc - do druhého dňa. Čím dlhšie, tým je krehkejší a kompaktnejší :)))
Poznámka: Výborný koláč bez vajec!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára