piatok 19. novembra 2010

Bublanina s pudingom.



4 vajcia, 1 hrnček (250 ml) polohrubej múky, 1 hrnček hrubej múky, 200 ml oleja, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok, 1 vanilínový cukor, 1 lyžica rumu (koňaku).
1-2 lyžice kakaa, marhuľový kompót (720 ml), 1 veľký banán, 1 vanilkový a 1 čokoládový puding.

Postup: Vajcia s cukrom vymiešame dopenista, postupne pridávame olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec rum. Asi 2/3 cesta rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, do zvyšku vmiešame kakao a polejeme ním cesto na plechu. Marhule scedíme, necháme odkvapkať, poukladáme ich na cesto a upečieme. Ešte teplý koláč natrieme roztlačeným banánom. Šťavu z kompótu dolejeme do 1 litra a rozdelíme na polovice. Z prášku uvaríme v šťave s vodou najprv vanilkový puding (osladíme ho podľa chuti) a ešte horúcim polejeme koláč. Rovnako uvaríme čokoládový puding a nalejeme ho na vychladnutý vanilkový puding - necháme stuhnúť a koláč pokrájame. Je to mňamka:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára