utorok 23. augusta 2011

Punčová torta podľa starej mamy:)



Na 1 tortu potrebujeme:
7 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 140 g krupicovej múky, 20 g kakaa, 150 g kryštálového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinová šťava, 150 g mletých orechov, malinový džem, tuk a múka na vymastenie plechu

Poleva: 200 g práškového cukru, 2 PL rumu, 1 PL vriacej vody

Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame a zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame. Z cesta odoberieme jednu tretinu, pridáme k nej kakao a na plechu vyloženom papierom na pečenie upečieme plát. Zvyšné cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a korpus upečieme v rúre.
Vychladnutý kakaový plát pokrájame na malé kocky, polejeme ich pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridáme rum, malinovú šťavu, pomleté orechy a všetko spolu dobre premiešame. Upečený korpus pozdĺžne rozkrojíme, na spodný diel navrstvíme kakaovo-rumovú plnku a zakryjeme druhou polovicou korpusu.
Povrch torty natrieme malinovým džemom a rumovou polevou, ktorú pripravíme z práškového cukru, 1 lyžice vriacej vody a rumu vymiešaním do tuhého skupenstva.