Potrebujeme: 100 g Hery, 1 kypriaci prášok do pečiva, 200 g cukru, 3 vajcia, 250 g polohrubej múky, 3 PL kakaa, 250g (prípadne viac) nastrúhaných a očistených jabĺk, tuk a múka na vymastenie tortovej formy, 1 pohár malinového lekváru, čokoládová poleva, prípadne na ozdobenie smotana na šľahanie
Postup: Maslo, cukor a žĺtky vyšľaháme do hustej peny, pridáme kakao, nastrúhané jablká, múku s práškom do pečiva a zľahka zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Vymazanú a vysypanú tortovú formu naplníme cestom. V stredne vyhriatej rúre upečieme korpus. Po vychladnutí korpus rozkrojíme, spodný diel potrieme malinovým lekvárom a priklopíme horným. Povrch potrieme zohriatou čokoládovou polevou, a jednotlivé dieliky môžeme pred podávaním ozdobiť šľahačkou.
Chutí výborne :)
Zdroj: Ottova kuchárka, Sladké pečenie
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára